Geef je wel eens een tweedehands boek kado?

Geef je wel eens een tweedehands boek kado?

Ik wel. Dat komt dan meestal omdat ik vergeten een kadootje te kopen voor de persoon in kwestie. En het is zondag en er is dus geen kado meer te krijgen. In dit geval kan je een fles wijn uit de kast trekken of een boek. Gelukkig heb ik een boekenkast vol boeken waar ik uit kan kiezen. Met bijna alle genres, dus ik heb ook voor iedereen wel iets leuks.

Mijn boeken zien er na 1 keer lezen nog goed uit. Het vooral een kwestie van eventuele treinkaartjes en andere handige bladwijzer uit het boek verwijderen, netjes inpakken, strikje erom en ik heb een prima kado.

Het grote voordeel van een boek uit je eigen boekenkast weggeven is dat je het boek zelf hebt gelezen. Je weet dus of het de moeite waard is om te lezen. En ik weet niet hoe het met jouw boekenkast zit, maar die van mij puilt uit. Dus af en toe een boekje weggeven kan geen kwaad. De ultieme win-win situatie.

De 5 populairste genres om weg te geven:

  1. Reisgidsen: Je hebt vast ergens een reisgids staan die je nooit gebruikt hebt, maar ooit eens hoopt te gebruiken. 

  2. Bestsellers van dit moment: Jij hebt het boek al gelezen, Iemand anders kan je er nog een groot plezier mee doen

  3. Hobby-boeken. Over kunst, musea, interieuradvies, metaalbewerking, noem het maar op. Jij hebt er in gebladerd. Geef het door aan iemand anders, zodat ie ook een regenachtige zaterdagmiddag kan bladen in zo’n boek. 

  4. Chicklits. Je hebt geen idee of je dit boek al gelezen hebt. Misschien wel, misschien was het toch een ander boek van dezelfde schrijven. Geeft niet, Gewoon doorgeven. 

  5. Buitenlandse boeken. Het leek zo leuk op vakantie: je koopt eens een engels boek. Of een frans boek. Eenmaal thuis heb je toch  geen zin om een heeel boek in een andere taal te lezen. Gewoon weggeven dus!

Niet weggeven maar je boeken verkopen
Geen zin om je boeken weg te geven, je wilt er liever iets aan over houden? Ga dan eens je boekenkast bij langs en ga je boeken verkopen op Booknext. 


Door Marianne op 29 maart 2020