Verzending via Homerr

Homerr is een duurzaam koeriersbedrijf dat bestaat uit ophaal- en afgiftepunten. Vaak hebben deze punten ruimere openingstijden. Daarnaast maken ze gebruik van busjes die toch al bij jou door de straten rijden. Zo kunnen ze tot wel 79% CO2 uitstoot besparen per pakket. Soms is je pakket iets langer onderweg (5-8 werkdagen), maar wel een stuk duurzamer! Met bijna 1.500 punten is Homerr daarbij het op twee na grootste netwerk van Nederland. Zo is er altijd wel een HomerrPunt bij jou in de buurt!

Verzenden via Homerr

De verzender van de bestelling ontvangt een unieke QR-code na het afronden van de bestelling door de koper. Deze code is gelinkt aan de koper en het afleveradres. De verkoper kan met deze QR-code naar een Homerr locatie bij hem/haar in de buurt.

 • Geef het pakket af op een Homerr-afgiftepunt bij jou in de buurt. Check de dichtstbijzijnde locatie en de openingstijden hier.
 • Toon de QR-code op je telefoon bij het afgiftepunt. Let op! Deze is gekoppeld aan het pakket. Je kunt deze niet voor meerdere pakketten gebruiken.
 • Het afgiftepunt scant deze QR code, plakt vervolgens een barcodelabel op het pakket waarna je via de mail een verzendbevestiging ontvangt met een track & trace code. De status van je zending kun je volgen op www.homerr.com. Zowel de verkoper als de koper ontvangen de verzendbevestiging. Dit is tevens je bewijs van verzending.

Het is belangrijk als verkoper om te wachten totdat je de bevestiging hebt ontvangen. Indien het pakket zonder bevestiging (en dus een T&T code) wordt verzonden, is de kans dat het pakket kwijtraakt aanwezig.

De voordelen van het versturen met Homerr:

 • Je hebt geen printer meer nodig met label-less versturen! Ga met je QR code naar een van onze locaties.
 • Duurzaam bezorgd: Homerr is een sociaal en duurzaam netwerk. Omdat we gebruik maken van verzamelpunten en bestaande routes van logistieke bezorgers, zijn er minder busjes op de weg en hebben we dus tot 79% minder Co2-uitstoot.
 • 2 vaste bezorgdagen: Homerr bezorgt altijd op dinsdag en donderdag
 • Eerlijke vergoedingen voor onze bezorgers en netwerk
 • Met ons netwerk brengen we de buurt samen!

Hoelang duurt het voordat mijn pakket wordt bezorgd?

Homerr is een duurzaam en sociaal netwerk. Wij geloven dat pakketbezorging slimmer en duurzamer kan. Daarom maken we gebruik van bestaande ritten om zo veel mogelijk onbenutte capaciteit van vervoerders te benutten. Hiermee besparen we tot 79% co2 en een hoop busjes op de weg. Next-day delivery is enorm belastend voor het milieu en vaak helemaal niet per se nodig, bij Homerr is de levertijd 5 tot 8 werkdagen.

Dit betekent ook dat pakketjes soms wat langer onderweg zijn, omdat we geen eigen busjes hebben. Bij BuurtPunten collecteren we altijd op dinsdagen en donderdagen, bij ServicePunten op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Pakketten worden vervolgens op het volgende moment bezorgd. Dit betekent bij BuurtPunten dat pakketten die op dinsdag zijn afgehaald, donderdag worden bezorgd. Of pakketten die op donderdag zijn afgehaald, dinsdag worden bezorgd.

Je ontvangt een e-mail zodra het pakket klaar ligt op de locatie om af te halen. Kijk op onze Track & Trace op www.homerr.com om de laatste status van je pakket te zien.

 • Je pakket is afgeleverd voor verzending: Het pakket is ingeleverd op een van onze locaties
 • Je pakket is opgehaald door de vervoerder: Het pakket is opgehaald en onderweg naar het sorteercentrum
 • Je pakket is aangekomen op ons distributiecentrum: Het pakket is gearriveerd op ons sorteercentrum en wordt gesorteerd
 • Je pakket is onderweg naar de door jou geselecteerde Homerr: Pakket wordt momenteel vervoerd naar de afhaallocatie
 • Woohoo! Je pakket is aangekomen en kan worden afgehaald: Pakket is bezorgd. Je hebt 14 dagen om het pakket op te halen. Vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen.

Tweedehands boeken nóg duurzamer?

Laat ze bezorgen bij een Homerr-punt!

Weten waar jouw dichtstbijzijnde Homerr-punt is?

Vul hieronder je postcode in:

Postcode en huisnr :