Vragen over een verzending via DHL

Het lukt niet om een QR code aan te maken

Wanneer het aanmaken van een QR code niet lukt, vul dan eerst bij mijn gegevens je voor- achternaam en adres en probeer het dan nog een keer.

Status van een zending

Wanneer je als koper of als verkoper vragen hebt over de status van een zending via DHL graag contact opnemen met DHL. Dit hebben wij met DHL zo afgesproken.

Waarom kan ik niet kiezen om een boek thuis te laten bezorgen?

Wij bieden verzending naar een DHL Servicepunt aan tegen een gereduceerd tarief om het verkopen van boeken, met name die anders als pakket verzonden moeten worden (PostNL kosten 7,25) mogelijk te maken. DHL vraagt zelf 4,50, wij rekenen slechts 2,99. Een boek naar een huisadres laten verzenden is duurder. Toch laten we boeken die door de brievenbus passen thuis bezorgen, de andere boeken gaan wel naar een DHL Servicepunt.

Wil je een boek thuisbezorgd krijgen, doe dan een bod en maak afspraken met de verkoper over de verzending, hou hier rekening met extra kosten voor de verzending.

Ik heb een verkeerd pakket ontvangen van DHL

Helaas komt het voor dat je van een DHL een verkeerd pakket ontvangt. Het is dan verkeerd gegaan bij het aanbrengen van de verzendlabels. Mocht dit gebeuren dan ontvangen we graag een foto van de verpakking en van de inhoud van het pakket.

We delen deze informatie met DHL zodat ze een onderzoek kunnen starten voor wie deze zending bestemd was. Ook verzoeken we DHL om het ontvangen pakket bij je op te halen.Iemand anders heeft waarschijnlijk jouw pakket ontvangen. Mocht je boek niet meer gevonden worden dan staan wij garant en betalen je terug, als verkoper betalen we je uit.

QR code kan niet gescand worden of zou al gebruikt zijn

Helaas horen we dat je als verzender contact met DHL of ons moet opnemen bij een niet werkende code. Dat is onterecht. Je kan dan beter naar een ander DHL Point gaan.

Staat er geen code onder de QR code, dan is er iets mis, neem in dat geval wel contact met ons op, meestal mist er dan een voor- of achternaam of is de postcode in combinatie met huisnummer onjuist, dit kan bij zowel de koper als de verkoper het geval zijn.

Het is niet mogelijk een pakket bij een DHL Locker af te geven, er moet namelijk een sticker op. En dat kan alleen bij een DHL Servicepoint.

Zending na 1 week retour afzender

DHL bewaart een zending maximaal 1 week, wanneer een pakket dan niet is opgehaald, gaat deze retour afzender.

Een retourzending duurt helaas erg lang bij DHL, reken op minimaal twee weken voordat het boek weer terug, deze wordt dan thuisbezorgd.

Pakket verzenden met DHL

Wanneer je als verkoper vooraf hebt aangegeven dat een boek met DHL verzonden gaat worden naar een DHL Point mag dit pakket voor 2,99 verzonden worden. Het formaat maakt hierbij niet uit. Dit kan niet achteraf aangepast worden, als koper kies je namelijk zelf het DHL Point en ga je ermee akkoord dat het boek op deze manier verzonden gaat worden.

Het is verstandig om de MDP code die onder de QR staat op het pakket te zetten, net als de naam van de ontvanger. Mocht het verkeerd gaan tijdens de verzending, dan kan het pakket makkelijker teruggevonden worden.

Zending niet bezorgd bij DHL Servicepunt

Wanneer een zending volgens DHL bezorgd is op een DHL Point, maar dit is niet zo, dan kunnen wij bij DHL vragen om een onderzoek te starten naar deze zending.

Boek is kwijtgeraakt tijdens de verzending met DHL

Het gaat nagenoeg altijd goed, maar in 2-3% van de zendingen gaat er iets mis. Soms doordat een pakket verkeerd gelabeld is. Wanneer je iets anders ontvangt, neem dan contact met ons op, terugsturen is meestal niet nodig, omdat het helemaal niet afkomstig is van de verkoper van je boek. Wij kunnen niet garanderen dat je het gekochte boek gaat ontvangen, maar wel dat we je terugbetalen wanneer je boek tijdens de verzending kwijtraakt. We vragen je wel om enig geduld zodat DHL onderzoek kan doen naar een verloren zending. Maar geen boek is geld terug.

Terug naar veelgestelde vragen