Vragen over een verzending via DHL

Status van een zending

Wanneer je als koper of als verkoper vragen hebt over de status van een zending via DHL graag contact opnemen met DHL. Dit hebben wij met DHL zo afgesproken.

Code voor een DHL locker

Heb je gekozen voor verzending naar een DHL locker dan krijg je van DHL een mail of sms met een code om deze locker te openen. Heb je deze niet ontvangen, kijk dan in je spam. Daar ook geen bericht, neem dan contact op met DHL.

QR code kan niet gescand worden

Soms komt het voor dat een QR code niet gescand kan worden. DHL kan dan altijd handmatig de code invoeren die onder de QR code staat.

Helaas horen we soms dat je als verzender contact met DHL of ons moet opnemen bij een niet werkende code. Dat is onterecht. Je kan dan beter naar een ander DHL Point gaan.

Staat er geen code onder de QR code, dan is er iets mis, neem in dat geval wel contact met ons op, meestal mist er dan een voor- of achternaam of is de postcode in combinatie met huisnummer onjuist, dit kan bij zowel de koper als de verkoper het geval zijn.

Het is niet mogelijk een pakket bij een DHL Locker af te geven, er moet namelijk een sticker op. En dat kan alleen bij een DHL Servicepoint.

Zending na 1 week retour afzender

DHL bewaart een zending maximaal 1 week, wanneer een pakket dan niet is opgehaald, gaat deze retour afzender.

Pakket verzenden met DHL

Wanneer je als verkoper vooraf hebt aangegeven dat een boek met DHL verzonden gaat worden naar een DHL Point mag dit pakket voor 2,99 verzonden worden. Het formaat maakt hierbij niet uit. Dit kan niet achteraf aangepast worden, als koper kies je namelijk zelf het DHL Point en ga je ermee akkoord dat het boek op deze manier verzonden gaat worden.

Het is verstandig om de MDP code die onder de QR staat op het pakket te zetten, net als de naam van de ontvanger. Mocht het verkeerd gaan tijdens de verzending, dan kan het pakket makkelijker teruggevonden worden.

Zending niet bezorgd bij DHL

Wanneer een zending volgens DHL bezorgd is op een DHL Point, maar dit is niet zo, dan kunnen wij bij DHL vragen om een onderzoek te starten naar deze zending.

Terug naar veelgestelde vragen