Ik wil de bestelling terugsturen

Voldoet een boek niet aan je verwachtingen, dan mag je deze altijd terugsturen. Ook wanneer het boek niet het juiste blijkt te zijn, mag het boek terug. Je hebt hiervoor twee weken na ontvangst van een boek.

Boek is verzonden naar je huisadres

Een PostNL retourlabel aanmaken kan pas wanneer je het boek ook daadwerkelijk ontvangen hebt, een label is namelijk maar beperkt geldig, dus wacht even totdat je het boek in huis hebt.

Dit kan alleen wanneer een match nog niet is afgerond. We ronden een match af wanneer je als koper aangeeft dat je een boek hebt ontvangen en dat een verkoper uitbetaald mag worden. En we ronden een match ook af wanneer je twee weken na verzending niets meer van je hebt laten horen.

Wanneer een match dus is afgerond en een verkoper uitbetaald voor een match is het dus niet meer mogelijk een boek terug te sturen. Gebruik de twee weken die je hebt na ontvangst om het boek en eventuele licenties of cd's te controleren.

Boek is verzonden naar een DHL Point

Is je boek verzonden met DHL naar een DHL Point, dan gaat een boek automatisch na een week retour afzender, in dit geval ga je het boek gewoon niet ophalen. En gaat deze vanzelf retour. Zodra wij zien dat een boek retour is, annuleren wij een match en betalen we je terug.

Heb je het boek al opgehaald en besluit je daarna dat deze retour mag, volg dan de stappen hieronder.

Retourproces

Op de pagina waar je de ontvangst bevestigd, staat ook een link om een boek terug te sturen.Wij starten dan het retourproces, eigenlijk een omgekeerde match. Geef de reden aan waarom je het boek wil terugsturen zodat je verkoper weet waarom het boek terugkomt.Geef aan of het boek als brievenbuspakket (tot 3.2cm dikte) of gewoon pakket verzonden kan worden en download het verzendlabel.

Plak deze op het pakket en lever deze in bij een postkantoor. Hierna kunnen wij het pakket volgen en krijgen we van PostNL informatie over de status. Zodra het boek weer terug is bij de verkoper, betalen we je terug.

Voor wie zijn de verzendkosten?

Wanneer je niet hebt gekregen wat je hebt besteld, bijvoorbeeld een heel ander boek, verkeerde druk of een boek dat als nieuw is verkocht, maar helemaal volgeschreven blijkt, in al deze gevallen betalen wij voor de kosten van het terugsturen.

Heb je wel het juiste boek ontvangen, maar heb je deze toch niet (meer) nodig, dan zijn de kosten voor het terugsturen voor jou als koper. Je kan voor het terugsturen ook gebruik maken van ons verzendlabel, en wanneer je heel eerlijk bent neem je contact met ons op om de verzendkosten te betalen. Kan je het geld goed gebruiken, dan neem je geen contact op en vertel je minstens 5 personen enthousiast over Booknext.

Terug naar veel gestelde vragen