Verzendlabel kopen

Als verkoper bepaal je bij het aanbieden van een boek hoe je deze wil gaan verzenden, wij bieden hierbij aan om een boek via DHL te verzenden voor slechts 2,99 euro. Wanneer er niet wordt gekozen voor DHL, dan mag je als verkoper zelf bepalen hoe je een boek wil verzenden, het is hierbij mogelijk om een verzendlabel van PostNL bij Booknext te kopen.

Wanneer je hebt gekozen voor DHL, dan geeft een koper bij het kopen van je boek aan op welk DHL Point deze het boek wil afhalen, jij brengt het boek dan naar een DHL Point bij jou in de buurt. Een label printen is niet nodig, wel graag naam en adres van je koper op het pakket vermelden. Het is niet mogelijk om nadat een boek verkocht is nog van verzender te wisselen.

Wanneer je niet hebt gekozen voor DHL, is het nadat een boek verkocht is, niet meer mogelijk om dit alsnog te doen. Je koper moet namelijk instemmen met DHL en aangeven waar het boek dan bezorgd moet worden, dat kan niet meer na betaling.

Meer informatie over DHL

Via Booknext koop je een PostNL verzendlabel voor je pakket. Voor 4,15 koop je een verzendlabel voor een brievenbuspakket en voor 6,95 koop je een verzendlabel voor een gewoon pakket. Is je pakket maximaal 3.2 cm dik, dan mag je deze als brievenbuspakket verzenden, is het daarboven, dan als normaal pakket. In de winkel betaal je 4,85 en 7,65.

PostNL verzendlabel via Booknext PostNL verzendlabel via PostNL
3S code doorgeven Niet nodig, dit gaat automatisch Zelf doorgeven
Betalen Niet nodig, we verrekenen dit met het bedrag dat je voor de match ontvangt. Vooraf aan PostNL
Printen Jij print en plakt label op het pakket PostNL print label
Retourzending Geen kosten voor jou Verzendkosten voor jou
Wanneer boek niet is bezorgd Booknext doet onderzoek Jij start onderzoek bij PostNL
Prijs brievenbuspakket 4,15 (bespaar 70 cent) 4,85
Prijs pakket 6,95 (bespaar 70 cent) 7,65


Je maakt dus een keuze voor het Booknext verzendlabel of je regelt het zelf.

Waarom kan ik geen label kopen bij mijn match?

Omdat we de kosten voor het label verrekenen met het bedrag dat je krijgt uitbetaald, hanteren we een minimum van 9,00 euro. Is je match minder dan 9,00 euro, dan kan je nog wel zelf een label aanschaffen op PostNL.nl.

Ik heb een label gekocht bij Booknext, maar koop liever een verzendlabel in een winkel

Kan je ons laten weten wat de 3S code is geworden, dan zorgen we ervoor dat je de kosten voor het label dat je via ons gekocht hebt niet in rekening gebracht wordt.

Geef de nieuwe 3S code door aan je koper door een bericht in de match achter te laten.

Ik heb een verkeerd label gekocht

Dit kunnen wij voor je aanpassen, stuur een bericht dan verwijderen wij het gekozen label en mag je het juiste label kopen.

Terug naar veelgestelde vragen