Reisboeken tweedehands kopen | Booknext

 

Reisboeken

Wat zijn reisboeken?

Een reisboek kopen was in het pre-internet tijdperk de perfecte manier om je te verheugen op een buitenlandse reis. In een reisboek vind je over het algemeen informatie over het land, de gewoontes van dat land, hoe je je kan vervoeren, bezienswaardigheden, eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Over de meeste landen vind je nu veel informatie op het internet, maar zie je door de bomen het bos niet meer. Daardoor is het beter om in dat geval een reisboek te kopen. Bovendien is het fijn om een naslagwerk te hebben als je in het betreffende land bent en even geen internet tot je beschikking hebt.

Welke reisboeken zijn leuk?

Reisboeken worden al decennia lang gebruikt. Er zijn verschillende gevestigde uitgevers. Wat is het leukste of beste reisboek? Dat hangt van jou af. Zoek daarom een reisboek van bijvoorbeeld Lonely Planet of National Geographic of Capitool Reisgidsen. Deze reisboeken bevatten veel feitelijk informatie. Je kan ook kiezen voor reisboeken waarin ervaringen van mensen verwerkt zijn en die gebruiken als basis voor jouw reis. Bijvoorbeeld boeken over de Santiago de Compostella, Op de fiets door Australiƫ of bergbeklimmen in Nepal.

Welke reisboeken zijn nieuw

Als je op reis gaat, is het heel handig om actuele informatie te hebben. Dat zou er voor pleiten om altijd nieuwe reisboeken te kopen. Maar gelukkig zijn er ook tijdloze klassieke reisboeken te koop, zoals 'Universele reisgids voor moeilijke landen' , 'Ontdek de jungles van Europa' of 'Het toppunt van Nederland''. De essentie van een reisgids is dat je je thuis voor kan bereiden op je reis en alvast veel voorpret kan beleven. Reisgidsen kopen is al minstens de helft van de voorpret van je vakantie!

Op zoek naar reisgidsen over een speciaal land?

Op Booknext kan je reisboeken kopen van veel verschillende landen. Onze top 5 reisgidsen is:
  • Nederland
  • Mexico
  • Azie
  • Europa
  • Noord-Amerika
Een reisgids voor een land is heel handig als je een langere rondreis gaat maken en meerdere weken in een land verblijft. Ga je kort op reis en blijf je op 1 plek, zoals bij een stedentrip, dan kan je natuurlijk ook reisgidsen kopen van specifieke steden, zoals Amsterdam, New York, Lissabon of Barcelona.

De beste tijd om reisboeken te kopen

Ga je op reis? Wacht dan niet te lang met reisboeken kopen. Een reisboek is een groot deel van de voorpret van je reis. Ga je op een lange rondreis? Koop je reisgidsen dan een paar maanden voor vertrek. Ga je op een stedentrip, dan zorg je dat je een week voor je reis, je reisboek in huis hebt. Wil je je reisboek na je reis verkopen? Zet je reisboeken te koop op Booknext.nl. De kans is groot dat je boeken snel kwijt kan aan een reislustige reisboeken koper!